Briose umplute cu caspuni

Printeaza

Briose umplute cu caspuni din: faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, unt, oua, lapte, sare, gem de capsuni, frisca, intaritor de frisca, sirop de capsuni.

Ingrediente:Briose_umplute_cu_caspuni

aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g unt topit
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 1 praf sare
  • in plus:
  • 12 lingurite de gem de capsuni
  • 200 g frisca
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 1 plic praf intaritor de frisca
  • 10 lingurite sirop de capsuni

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se amestecă într-un castron ingredientele uscate pentru aluat. In al doilea castron se amestecă untul cu ouă.

Se adaugă lapte şi se înglobează ingredientele uscate. Se repartizează uniform, în forme, jumătate din cantitatea de aluat. Se pune apoi în fiecare adâncitură câte o linguriţă de gem şi se acoperă cu restul de aluat.

Formele trebuie să fie pline doar două treimi, o treime să rămână liberă. Se coc aproximativ 25-30 de minute la cuptor. Se scot şi se lasă să se răcească. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi zahărul vanilat. Se şpriţează rozete pe brioşele reci. Se decorează cu sirop de căpşuni.

Briose umplute cu caspuni

Briose_umplute_cu_caspuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.