Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
PrinteazaBriose cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool, lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
- 500 g fucte de sezon
- 200 ml alcool de 40 grade
- 1 lamaie
- 100 g zahar
- 300 g aluat pentru briose fine
- 2 oua
- 4 linguri zahar praf
- 400 g caise proaspete (piersici) sau fructe din compot
- 4 linguri unt
Mod de preparare:
Tăiaţi în cubuleţe fructe de sezon şi lăsaţi-le să se macereze 3 ore într-o soluţie de alcool, zahăr şi zeamă de lămâie. Ungeţi tăviţele de brioşe cu unt şi întindeţi o foaie cu o grosime de 1cm. Foaia trebuie să îmbrace şi pereţii tăvi-ţei. Aşezaţi fructele peste aluat şi acoperiţi-le cu altă foaie de aluat. Presaţi marginile ca să se lipească bine.
Lăsaţi brioşele la cald să crească (1 oră) şi apoi ungeţi-le cu ou bătut pe deasupra şi puneţi-le la copt în cuptorul încălzit dinainte. Scoateţi-le din cuptor când s-au rumenit bine şi cât sunt fierbinţi, pudraţi-le cu zahăr praf.
Sosul: Treceţi prin sită metalică (sau blender) caisele (piersicile fructele din compot). Topiţi 1 lingură unt şi adăugaţi pulpa de fructe. Ţineţi pe foc iute 5 minute şi apoi turnaţi sosul peste fiecare brioşă. în sos puteţi adăuga, după gust, zahăr sau zeamă de lămâie.
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
Pofta buna!