Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

Printeaza

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool, lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.

Ingrediente:Briose_cu_fructe_in_sos_de_caise_sau_piersici

  • 500 g fucte de sezon
  • 200 ml alcool de 40 grade
  • 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 300 g aluat pentru briose fine
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar praf
  • 400 g caise proaspete (piersici) sau fructe din compot
  • 4 linguri unt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în cubuleţe fructe de sezon şi lăsaţi-le să se ma­cereze 3 ore într-o soluţie de alcool, zahăr şi zeamă de lămâie. Ungeţi tăviţele de brioşe cu unt şi întindeţi o foaie cu o grosime de 1cm. Foaia trebuie să îmbrace şi pereţii tăvi-ţei. Aşezaţi fructele peste aluat şi acoperiţi-le cu altă foa­ie de aluat. Presaţi marginile ca să se lipească bine.

Lăsaţi brioşele la cald să crească (1 oră) şi apoi ungeţi-le cu ou bătut pe deasupra şi puneţi-le la copt în cuptorul încălzit dinainte. Scoateţi-le din cuptor când s-au rumenit bine şi cât sunt fierbinţi, pudraţi-le cu zahăr praf.

Sosul:  Treceţi prin sită metalică (sau blender) caisele (piersicile fructele din compot). Topiţi 1 lingură unt şi adă­ugaţi pulpa de fructe. Ţineţi pe foc iute 5 minute şi apoi turnaţi sosul peste fiecare brioşă. în sos puteţi adăuga, după gust, zahăr sau zeamă de lămâie.

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

Briose_cu_fructe_in_sos_de_caise_sau_piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.