Bors
PrinteazaO reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors.
- 1 kg sfeclă roşie
- 2 ţeline
- 3 fire praz
- 4 morcovi
- 2 legături pătrunjel proaspăt
- 1 varză albă
- 2 linguri faină
- 6 linguri bulion
- 1 foaie dafin
- 5 linguri untură
- 300 g costiţă afumată
- 2 pahare smântână
- mărar verde tocat
- sare
- borş
Mod de preparare:
Se curăţă bine zarzavatul, se taie mărunt şi se pune la înăbuşit în untură bine încinsă. Se completează cu patru litri de apă fierbinte şi se adaugă costiţa tăiată cubuleţe, cu puţină sare. Se lasă la foc mic să fiarbă.
Separat, se amcstecă smântână cu faină şi bulion, completându-se cu două ceşti cu borş. Se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi sc adaugă sfccla fiertă trecută prin râzătoare. Se lasă pe foc până ce carnea este bine fiartă şi se presară deasupra mărarul tocat foarte fin.
Poftă bună!