Bors

Printeaza

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors.

Ingrediente:Bors

  • 1 kg sfeclă roşie
  • 2 ţeline
  • 3 fire praz
  • 4 morcovi
  • 2 legături pătrunjel proaspăt
  • 1 varză albă
  • 2 linguri faină
  • 6 linguri bulion
  • 1 foaie dafin
  • 5 linguri untură
  • 300 g costiţă afumată
  • 2 pahare smântână
  • mărar verde tocat
  • sare
  • borş

Mod de preparare:

Se curăţă bine zarzavatul, se taie mărunt şi se pune la înăbuşit în untură bine încinsă. Se completează cu patru litri de apă fierbinte şi se adaugă costiţa tăiată cubuleţe, cu puţină sare. Se lasă la foc mic să fiarbă.

Separat, se amcstecă smântână cu faină şi bulion, completându-se cu două ceşti cu borş. Se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi sc adaugă sfccla fiertă trecută prin râzătoare. Se lasă pe foc până ce carnea este bine fiartă şi se presară deasupra mărarul tocat foarte fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.