Borş de legume umplute

Printeaza

O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper.

Ingrediente:Borş de legume umplute

  • 1/2 kg carne
  • 1/2 kg oase
  • 2 oua
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 3 rosii tari
  • 2 linguri orez
  • 8 rosii cherry coapte
  • 2 cepe
  • 1/2 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel sau marar
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun oasele la fiert în 1 litru de apă cu sare, cca 30 min., îndepărtând spuma care se formează la început. Intre timp, se pre­gătesc legumele şi umplutura. Se spală şi se curăţă ardeii, roşiile şi dovlecelul. Se taie dovlecelul în 2-3 bucăţi. Se scobesc roşiile tari şi dovleceii.

Se curăţă şi se taie mărunt ceapa. Se trece carnea prin maşina de tocat şi se ameste­că apoi cu ouăle bătute, orezul spălat, o ceapă, verdeaţa fin tăiată, sare şi piper după gust. Se umplu legumele pregătite şi se fierb la foc mic, în supa de oase fierbin­te, strecurată în prealabil. Separat, se fier­be borşul şi se ia spuma.

Se adaugă în ciorbă ceapa rămasă, iar când carnea din umplutură e aproape fiartă se adaugă roşiile cherry decojite, curăţate de sâmburi şi tăiate felii, apoi borşul fierbinte, sare şi piper după gust. După 5 minute, se stinge focul şi se drege ciorba cu gălbenuşurile; se acoperă oala cu un capac. Se serveşte presărată cu leuştean proaspăt.

Borş de legume umplute

Borş de legume umplute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de o astfel de ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.