Blini cu smantana si caviar

Printeaza

In traditia ortodoxa rusa, in timpul postului Pastelui, credinciosii nu au voie sa manance carne, insa pot consuma unt, lapte si oua.

Acestea sunt tocmai ingredientele de baza ale unor clatite aurii, simbol al soarelui. Din mainile unui maestru bucatar priceput, aceste clatite, denumite blini, ies atat de fragede incat se topesc in gura.

Ciste si: Blinii cu ouă si salată de varză

Se consuma de doua ori pe zi in timpul sarbatorii crestine numite Shrovetide, care se celebreaza in aceeasi saptamana cu sarbatoarea pagana numita Maslenitsa, o sarbatoare plina de exuberanta care marcheaza sfarsitul iernii. Pana la inceperea postului, care este atat de restrictiv, toata lumea petrece.

Citeste si: Blinii cu sos de fructe

Blini unse cu caviar si smantana se pot consuma tot timpul anului. Combinatia fina dintre gustul sarat al icrelor, smantana cremoasa si putin acrisoara si aluatul bogat este o experienta unica.

Citeste si Blinii cu sos iute si oua de prepelita

Aceste clatite sunt un aperitiv absolut perfect; se servesc taiate in bucatele mici cat o imbucatura, insotite de vodca la gheata servita in pahare mici.

Blinii se prepara astfel: Se cerne faina intr-un vas. Se adauga sarea, ouale, untul topit sau margarina topita si 70 ml. lapte si se amesteca.

Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox.10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic, de clatite. Se lasa aluatul 30 minute.

Se unge tigaia cu unt si se incinge la foc potrivit. Se prajesc clatitele in tigaie, ungand, din cand in cand, tigaia cu unt. Pentru o clatita se pun 2 linguri. Se servesc calde, cu orice fel de umplutura

 

Blini cu smantana si caviar

Blini cu smantana si caviar

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Blinii_cu_icre_negre_si_sos

Blinii cu icre negre si sos

Blinii cu icre negre si sos din: apa, drojdie uscata, zahar, lapte, faina, sare, oua, branza de vaci, lamaie, smantana, icre negre, unt, ceapa verde, piper. Ingrediente: 90 ml apa 5 g drojdie uscata jumatate de lingurita cu zahar 450 ml lapte dulce 200 g faina o lingurita cu sare doua oua 200 g branza […]

Blinii_cu_somon

Blinii cu somon

Blinii cu somon din: iaurt, lapte, faina, praf de copt, sare, spanac, oua, marar, somon afumat, smantana, branza de vaci, vin alb, piper, ulei. Ingrediente: 250 ml iaurt 100 ml lapte dulce 250 g faina un pliculet praf de copt o lingurita cu sare 200 g spanac doua oua o legatura de marar 300 g […]

Blinii_cu_bulete_de_branza

Blinii cu bulete de brânză

Blinii cu bulete de brânză din: faina, zahar, praf de copt, ou, lapte dulce, branza de vaci, branza telemea, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, tarhon uscat, alune, ulei, sos de lamaie, tarhon. Ingrediente: 250 g faina zahar praf de copt un ou 250 ml lapte dulce 250 g branza de vaci 250 g branza telemea […]

Blinii_cu_somon_afumat_si_smantana

Blinii cu somon afumat si smantana

Blinii cu somon afumat si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ulei, smantana, piper, somon afumat. Ingrediente: 3 oua 150 g faina de grau 150 g faina de hrisca 21 g drojdie circa 500 ml lapte 2 linguri unt topit 1 praf sare 3 linguri ulei 200 g […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.