Blinii cu sos iute si oua de prepelita

Printeaza

Blinii cu sos iute si oua de prepelita din: iaurt, faina, oua, praf de copt, oua de prepelita, ardei iute, ardei capia, amidon, vin, miere, rosii cherry, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

 

Ingrediente:Blinii_cu_sos_iute_si_oua_de_prepelita

  • 375 ml iaurt
  • 375 g faina
  • 3 oua de gaina
  • un pliculet praf de copt
  • 8 oua de prepelita
  • un ardei iute
  • doi ardei capia
  • o lingurita cu amidon alimentar
  • 300 ml vin alb sec
  • o lingura cu miere
  • 200 g rosii cherry
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă ouă­le de găină cu iaurtul, praful de copt, făi­na şi sare după gust până rezultă o com­poziţie omogenă.

Se acoperă cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru o oră.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă câte o lingură din compoziţie şi bliniile obţinute se coc pe ambele părţi câteva minute.

Se scot pe o farfurie şi se păstrează la cald. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mă­runt.

Se încinge puţin ulei într-o crăticioară, se călesc ardeii 5 minute, apoi se adaugă vinul alb, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, mierea, sare şi pi­per.

Ouăle de prepeliţă se’prăjesc în pu­ţin ulei, se condimentează, se servesc alături de salată de roşii, bliniile calde şi sosul iute.

Blinii cu sos iute si oua de prepelita

Blinii_cu_sos_iute_si_oua_de_prepelita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.