Biscuiti umpluti

Printeaza

Biscuiti umplutidin: faina, zahar, scortisoara, unt, galbenusuri, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si bomboane de ciocolata.

Ingrediente:Biscuiti_umpluti

  • 300 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 praf de scortisoara
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri

pentru umplutura:

  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 250 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

pentru decor:

  • bomboane de ciocolata

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi untul şi frămânţi bine, până se obţine un aluat nisipos. Pui gălbenuşurile, scorţişoara, continuând frământatul până când aluatul devine neted şi elastic. Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Intre timp, mixezi (sau baţi energic cu telul) untul, adaugi esenţa de vanilie, smântână şi zahărul pudră şi continui mixatul până se obţine o cremă consistentă, pe care o laşi la frigider până se coc biscuiţii. Pe planşeta pudrată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie groasă de 0,5 cm, decupezi cu forma biscuiţi, pe care îi aşezi în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Ii introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 15-20 de minute. Lipeşti biscuiţii doi câte doi cu cremă şi-i decorezi cu puţină cremă şi cu bomboane de ciocolată sub formă de boabe de cafea.

Biscuiti umpluti

Biscuiti_umpluti

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Pe astia in icnerc si eu

  2. o gustarica delicioasa sunt acesti biscuiti

  3. imi plac biscuitii umpluti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.