Anghemacht cu carne de miel

Printeaza

Anghemacht cu carne de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa, ulei, faina, sare, piper, zeama de lamaie, cartofi, pasta de rosii.

Ingrediente:Anghemacht cu carne de miel

  • 1,5 kg came de miel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • 120 g făină
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 500 g cartofi
  • 1 lingură pastă de roşii

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei, după care le scoateţi în alt vas.

în aceeaşi grăsime căliţi ceapa şi, după 5 minute, puneţi restul de zarzavaturi tocate în cuburi mici. Stingeţi cu supă sau cu apă, puneţi 1 lingură de făină dezlegată cu apă rece şi fierbeţi preparatul la foc domol 20 de minute. Strecuraţi acest sos peste carne, puneţi zeamă de lămâie după gust şi felii de lămâie fără coajă. Dacă sosul este prea legat, mai puneţi apă caldă sau puţină supă.

După 20-25 de minute de clocote la foc domol, preparatul este gata. Drept garnitură, pentru acest preparat se recomandă cartofi fierţi natur. Decoraţi totul cu pătrunjel verde şi preparatul poate fi servit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.