Wasabi

Printeaza

O mirodenie extrasă din rădăcina târâtoare a unei plante japoneze, numită “nalbă montană”. Are o aromă puternică fi înţepătoare si un gust puternic, usturător.

Wasabi provine din aceeaşi familie cu hreanul, ridichile şi muştarul, care conţin glicozidă sulfurică. Rădăcina nu se prea găseşte proaspătă în afara Japoniei, dar există sub formă de pastă sau pulbere de wasabi.

Pulberea de wasabi se amestecă cu o cantitate egală de apă călduţă şi se lasă timp de 10 minute, ca să-şi intensifice gustul. Pasta preparată pe loc îşi pierde gustul mai repede decât pulberea.

In Japonia, wasabi e unul dintre cele mai importante condimente. Wasabi merge cu peştele crud (sashimi) şi cu sushi de orez cu ghimbir murat şi cu sos negru de soia.

 

Wasabi

Wasabi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.