Vitel inabusit cu sos

Printeaza

Vitel inabusit cu sos din: carne de vitel, sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, rosie, ardei, chimion, boia.

Ingrediente:Vitel_inabusit_cu_sos

  • 750 g carne de viţel tăiată cuburi
  • sare
  • piper
  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 1 roşie fără pieliţă tăiată cubuleţe
  • 1 ardei curăţat tăiat cubuleţe
  • 150 ml supă concentrată de pui
  • 1/2 de linguriţă de chimion
  • 1/2 de linguriţă de boia

 

Mod de preparare:

Carnea de viţel se amestecă cu sarea, piperul, un căţel de usturoi şi pătrunjelul şi se lasă circa 60 de minute la marinat.

Se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea pe toate părţile. Se adaugă ceapa, roşia şi ardeiul.

Când se înmoaie ceapa şi ardeiul se toarnă supa, se dă în fiert, apoi se mai ţine totul pe foc timp de 40 de minute în vasul acoperit.

Chimionul se zdrobeşte împreună cu restul usturoiului, boiaua, ardeiul şi 1/8 de linguriţă de sare, după care totul se adaugă la carne.

Se mai fierbe circa 20 de minute, până ce carnea este gata.

Vitel inabusit cu sos

Vitel_inabusit_cu_sos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.