Varză înăbuşită cu mere si chimen

Printeaza

O reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci.

Ingrediente:Varză înăbuşită cu mere si chimen

  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 1 lingurita chimen
  • 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 mere rosii tari, curatate de cotoare si taiate in cubulete
  • 1 lingurita miere limpede
  • 2 linguri nuci maruntite si prajite (optional)

 

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare teflonată, la foc potrivit. Se adaugă ceapa şi chimenul. Se călesc aproximativ 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat.  Se adaugă varza şi oţetul. Se acoperă cratiţa şi se fierb 4 minute sau până când varza îşi schimbă culoarea.

Se ia capacul şi se dă focul iute. Se adaugă merele şi mierea. Se fierbe amestecând des 4-6 minute sau până când merele s-au înmuiat, dar sunt crocante şi cea mai mare parte de lichid s-a evaporat. Se aranjează pe un platou şi se ornează cu nuci, opţional.

Varză înăbuşită cu mere si chimen

Varză înăbuşită cu mere si chimen

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.