Turte din cartofi cu magiun 

Printeaza

Turte din cartofi cu magiun din: cartofi, faina, drojdie, ulei, zahar, margarina, magiun de prune, nuci.

Ingrediente:Turte din cartofi cu magiun

  • 800 g cartofi fierţi
  • 300 g făină
  • 7 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • margarină
  • 200 g magiun de prune

 

Mod de preparare:

Pisezi bine cartofii şi îi amesteci treptat cu făina, zahărul, drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi praful de sare. Adaugi, puţin câte puţin, uleiul. Frămânţi aluatul şi îl dai deoparte, 1 oră.

Il întinzi cu sucitorul într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire, decupezi cercuri de mărime potrivită, pe care le coci, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată.

Le ungi cu margarină si cu magiun de prune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.