Totul despre piersica

Printeaza

Piersica

Totul despre piersicaPiersicile sunt originare din China şi au fost introduse în regiunea mediteraneeană în jurul anului 2000 Î.Hr. Piersica este un fruct zemos, cu pulpă galbenă sau albă, în funcţie de soi. Piersicile cu pulpă albă, care sunt mai puţin acide, sunt preferate în Asia, în vreme ce americanii le preferă pe cele cu pulpă galbenă.

In China, piersicile erau considerate mâncarea zeilor, care le consumau pentru a rămâne nemuritori. Sărbătoarea Piersicilor, celebrată o dată la 6000 de ani, avea loc în palatul ceresc al lui Xi Wangmu. Piersicile pot fi savurate proaspete în salate, coapte în desertul numit „cobbler” sau conservate după diverse metode, de la chutney la lichioruri şi gemuri.

Melba, faimosul desert cu piersici, a fost creat în 1892 de bucătarul Auguste Escoffier, de la hotelul Savoy din Londra. Când a aflat că Nellie Melba, cântăreaţa australiană de operă, urma să fie cazată la acest hotel, a decis să creeze un desert cu îngheţată, care să fie totuşi blând cu sensibilele ei corzi vocale.

Adăugând sos de zmeură, jeleu de coacăze roşii, zahăr şi făină de porumb, Escoffier a creat o nouă modalitate de a savura îngheţata, care a rămas populară până în ziua de astăzi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.