Tort racoritor

Printeaza

Tort racoritor: piscoturi, unt, caise, foi de gelatina, branza de vaci, zahar, iaurt, suc de lamaie, frisca, oua, nuci.

Ingrediente:Tort_racoritor

  • 200 g pişcoturi tari
  • 125 g unt
  • 700 g piure de caise, neîndulcit
  • 10 foi de gelatină
  • 500 g brânză de vaci
  • 130 g zahăr
  • 500 g iaurt cremos
  • sucul de la o lămâie
  • 350 ml frişcă
  • 2 albuşuri
  • 50 g nuci pisate

 

Mod de preparare:

Rupi pişcoturile, le fărâmiţezi şi le amesteci cu untul topit. Pui compoziţia într-o formă rotundă (cu inel) unsă cu margarină, apoi o dai la rece pentru 2-3 ore. Ames­teci brânza cu zahărul şi iaurtul.

Gelatina înmuiată o amesteci cu sucul de lămâie şi cu jumătate din piureul de caise. Torni peste cre­ma de iaurt cu brânză şi laşi 30 de minute la frigider.

Baţi 250 ml frişcă bine, la mixer, cu albuşurile şi o încorporezi în cremă. Pui crema peste blat, apoi piureul de caise, înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi dai la frigider, pentru circa 10 ore.

Indepărtezi inelul for­mei şi, cu restul de frişcă, bătută tare, ornezi, trasând din mijloc că­tre margine raze solare, pe care presari nucile pisate.

Tort racoritor

Tort_racoritor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.