Tort de orez cu pui si cascaval

Printeaza

Tort de orez cu pui si cascaval din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, patrunjel, sare, piper, ulei, orez, apa, cascaval.

Ingrediente:Tort_de_orez_cu_pui_si_cascaval

  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 căni orez
  • 2 căni apă
  • 100 g caşcaval

Mod de preparare:

Incingi ulei într-o tigaie şi sotezi ceapa, apoi adaugi puiul tăiat bu­căţele, sare şi piper. Laşi 5 minute şi dai focul mai încet pentru alte 10 minute, până se face puiul. Laşi deoparte.

Speli orezul şi îl fierbi într-o cra- tiţă cu apă şi puţină sare, la foc mic. Spre final, amesteci cu arde­iul gras tăiat şi mai laşi 10 minute pe foc. Când e gata, amesteci cu pătrunjel tocat.

Incingi ulei într-o tavă rotundă. Adaugi jumătate din cantitatea de orez şi aşezi peste bucăţile de pui. Acoperi cu restul de orez. Apeşi uşor, mai adaugi puţină supă de pui şi bagi la cuptor 20 de minute. Cu zece minute înainte de a scoate, presari caşcaval ră­zuit pe deasupra, serveşti călduţ.

Tort de orez cu pui si cascaval

Tort_de_orez_cu_pui_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.