Tort de orez cu pui si cascaval
PrinteazaTort de orez cu pui si cascaval din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, patrunjel, sare, piper, ulei, orez, apa, cascaval.
- 1 kg piept de pui
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
- 2 căni orez
- 2 căni apă
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Incingi ulei într-o tigaie şi sotezi ceapa, apoi adaugi puiul tăiat bucăţele, sare şi piper. Laşi 5 minute şi dai focul mai încet pentru alte 10 minute, până se face puiul. Laşi deoparte.
Speli orezul şi îl fierbi într-o cra- tiţă cu apă şi puţină sare, la foc mic. Spre final, amesteci cu ardeiul gras tăiat şi mai laşi 10 minute pe foc. Când e gata, amesteci cu pătrunjel tocat.
Incingi ulei într-o tavă rotundă. Adaugi jumătate din cantitatea de orez şi aşezi peste bucăţile de pui. Acoperi cu restul de orez. Apeşi uşor, mai adaugi puţină supă de pui şi bagi la cuptor 20 de minute. Cu zece minute înainte de a scoate, presari caşcaval răzuit pe deasupra, serveşti călduţ.
Tort de orez cu pui si cascaval
Pofta buna!