Tort cu pişcoturi

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare, sos de lamaie, sos de cirese.

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 50 g gris
  • 100 g pişcoturi
  • un pliculeţ praf de copt
  • 100 g zahăr tos
  • 75 g unt
  • 3 ouă
  • o lămâie
  • 501 stafide
  • 100 g miez de nucă
  • două pli­culeţe zahăr vanilinat
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • sos de lămâie
  • sos de cireşe

 

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul.

Se adaugă coaja rasă de lămâie, brânza de vaci şi 50 g unt. Se presară grisul, se mixează, apoi se adaugă albuşurile mixate separat împreună cu sarea.Se presară stafidele şi miezul de nucă prăjit în cuptor şi tocat mărunt, praful de copt şi se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredientele.

Se unge o tavă cu unt, se  aşază câteva pişcoturi rupte în bucăţi, se toarnă o parte din compoziţie, se pune restul de pişcoturi şi se toarnă compoziţia rămasă.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi compoziţia nu mai e lichidă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.