Tort cu cicolata si struguri

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de ciocolata, struguri, oua, zahar, faina, smantana, praf de copt, cacao, ciocolata, ulei, frisca si gelatina.

Ingrediente blat : Tort cu cicolata si struguri

  • 6 oua
  • 200 g zahăr
  • 300 g făină
  • 100 g smântână
  • 1/2 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 ml ulei

Ingrediente cremă :

  • 500 g frişcă
  • 300 g struguri
  • 5 linguri sirop de struguri
  • 2 plicuri gelatină

Ingrediente glazură:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g smântână

 

Mod de preparare:

Separi ouăle. Baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul, continui să baţi până când amestecul se întăreşte. Pui gălbenuşurile, smântână, uleiul şi omogenizezi. Torni făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.

Topeşti 50 g ciocolată pe baie de aburi şi o adaugi peste aluat. Ungi o tavă potrivită cu unt, tapetezi cu făină şi torni compoziţia. Coci 45 de minute la foc moderat. Tai blatul, rece, în 3 părţi. Ungi fiecare foaie cu 2- 3 linguri de sirop de struguri.

Aşezi prima foaie, pe care pui frişcă şi boabe de stru­guri (ca în fotografie), apoi acoperi cu altă foaie şi repeţi operaţiunea.

Prepari glazura: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi smântână şi amesteci. îmbraci tortul cu ciocolată şi ornezi cu struguri traşi în ciocolată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mai omul lui Dumnezeu, dar dacă tot ai pus ingredientele pentru cremă… de ce naiba nu ai scris și cum se pregătește crema, dacă tot ai vrut sa faci ceva bun…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.