Tort armenesc

Printeaza

Tort armenesc din: smantana, unt, amoniu, sare, lapte, zahar, unt, nuci, stafide.

Ingrediente:

  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 1 pacheţel de amoniu pen­tru prăjituri înglobat in circa 600 g făină
  • un praf de sare

Ingrediente cremă:

  • 4 pahare de lapte
  • 4 pahare de zahăr
  • un cubuleţ de unt
  • nuci tocate
  • stafide

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele şi faci un aluat plăcut la lucrat, moale.

După ce l-ai frământat bine, îl dai la rece pentru 1-2 ore. îl împărţi în 24 de bulgări egali, pe care îi întinzi pe rotund şi îi pui pe fundul unei tăvi mici de tort sau al unei cratiţe potrivite ca mărime.

Inţepi aluatul cu furculiţa şi îl coci la foc iute.

Pregăteşti crema aşa: Fierbi 4 pahare de lapte cu 4 pahare de zahăr, la foc mic, încorporezi 8-10 linguri de făină, amestecând mereu până ajunge la consistenţa unei creme.

Dai la o parte de pe foc. Pui la caramelizat un pahar cu zahăr.

Când este gata, îl torni peste cremă. Pui 1 lingură cu vârf de unt şi amesteci bine.

Peste fiecare foaie pui puţină cremă şi presari nuci tocate şi stafide.

Caramelizezi jumătate pahar de zahăr şi, cu ajutorul unei furculiţe întinzi de jur-împrejurul tortu­lui 4 fire subţiri ca pânza de păianjen.

Pui tortul la rece şi îl serveşti a doua zi.

 

Tort armenesc

retete

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: mere, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, scortisoara, oua, lapte, zahar, esenta de vanilie. Descoperă rețeta noastră unică de Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars. O combinație perfectă de arome, cu istorie și valori nutriționale detaliate. Ideală pentru […]

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

retete

Carrot Cake – Tort cu morcovi

Carrot Cake – Tort cu morcovi din: morcovi, zahar brun, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, praf de copt, faina de grau, bicarbonat, sare, scortisoara, chimbir, cuisoare, nuci, stafide.   Ingrediente: 2 căni de morcovi rași fin 1 cană de zahăr brun 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.