Tocana picanta de naut

Printeaza

Tocana picanta de naut din: naut, ceapa, rosii, bulion, patrunjel, ulei, ardei, sare.

Ingrediente:Tocana picanta de naut

  • 450 n năut
  • o ceapa
  • 2 roşii
  • 3 linguri bulion
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • un ardei iute roşu
  • sare

 

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte de pregătire.

A doua zi, se scurge şi se pune la fiert în apă de trei ori volumul năutului. Se lasă la fiert circa o oră, fără a adăuga sare.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi, când s-a înmuiat, se adaugă roşiile şi bulionul desfăcut cu puţină apă.

Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă năutul şi se fierbe încă 20 de minute. Se serveşte cu ardei roşu tăiat mărunt şi pătrunjel proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.