Toba cu ienibahar si dafin

Printeaza

Toba cu ienibahar si dafin din: organe de porc, carne de parc, sorici, foi de dafin, boabe de piper, cimbru uscat, ienibahar, ceapa, sare, sticlă de plastic de 2 l.

Toba_in_sticla_cu_ienibahar_si_dafin

Ingrediente:

  • 2 kg organe de porc
  • 1/2 kg carne de parc
  • o bucată generoasă şorici
  • 2-3 foi dafin
  • o linguriţă boabe piper
  • o crenguţă cimbru uscat
  • o linguriţă boabe ienibdhar
  • 3 cepe
  • sare
  • o sticlă de plastic de 2 l

Mod de preparare:

Toate organele, şoriciul si carnea se spală bine. Dacă mai e nevoie, şoriciul se pârleşte. Se pun la fiert în apă rece cu sare organele si carnea, împreună cu cepele întregi.

Se pun boabe de piper, foile de dafin, cimbrul şi ienibaharul. Se lasa la fiet aproximativ 2 ore, la foc mic, curăţând spuma ori de câte ori se formează.

Apoi, după fierbere, organele, soriciul şi carnea se,taie mărunt şi se pun în sticla de plastic căreia i s-a tăiat partea de sus, cu capacul.

Se toarnă zeama strecurată în  care au fiert si se lasă la rece până a doua zi. Se scoate prin îndepăr­tarea sticlei.

Toba cu ienibahar si dafin

Toba_in_sticla_cu_ienibahar_si_dafin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.