Tempeh cu hrisca si sos de arahide

Printeaza

Tempeh cu hrisca si sos de arahide din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ghimion, coriandru, condimente, supa de legume, unt de arahide, otet, tamari, sambal oelek, sare, piper, tempeh, conopida, chimion, hrisca, mazare, ceapa verde, morcov.

Tempeh este un produs alimentar tradițional din Indonezia, obținut prin fermentarea boabelor de soia. Procesul de fermentare transformă boabele într-un aliment mai dens, cu o consistență chewy și cu un gust ușor condimentat.

Tempeh poate fi gătit prin fierbere, prăjire sau coacere, și poate fi utilizat în loc de carne în diferite rețete, cum ar fi salate, wrap-uri, stir-fry-uri sau chili.Este, de asemenea, o opțiune potrivită pentru cei care urmează o dietă gluten-free, deoarece conține mai puțin gluten decât sosul de soia obișnuit.

Este considerat un aliment sănătos, deoarece conține proteine ​​și nutrienți, precum și un profil ridicat de bacterii probiotice, ajuta la digestie și sănătatea intestinală.

Tamari este un tip de sos de soia, care este mai întunecat și mai concentrat decât sosul de soia obișnuit. Este preparat din boabe de soia fermentate, sare și drojdie, și este cunoscut pentru gustul său bogat.

Tamari poate fi folosit ca condiment în diverse rețete, cum ar fi sosuri, marinade, dressing-uri sau stir-fry, sau poate fi utilizat pentru a adăuga savoare la diverse mâncăruri. Este, de asemenea, o opțiune potrivită pentru cei care urmează o dietă gluten-free, deoarece conține mai puțin gluten decât sosul de soia obișnuit.

 

 

 

retete

Ingrediente sos de arahide:

  • 1 lingurita ulei
  • 40 gr ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat tocat
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita coriandru uscat
  • 1/2 lingurita condimente, dupa gust
  • 160 ml supa de legume
  • 32 gr unt de arahide
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura tamari
  • 1-2 linguri sambal oelek
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente tempeh cu hrisca:

  • 2 linguri ulei
  • 227 gr tempeh
  • 100 gr conopida, rupta buchetele
  • 2 lingurite chimion
  • 1 lingurita condimente, dupa gust
  • 135 gr hrisca gatita
  • 30 gr mazare
  • 25 gr ceapa verde
  • 1 morcov, ras
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pentru a pregati sosul, incalziti uleiul, adaugati ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Gatiti, amestecand ocazional, 5 minute. Adaugati chimionul, coriandru, condimente si mai gatiti 2 minute.

Incorporati supa, untul, otetul, tamari si sambal oelek. Aduceti la fierbere si procesati la blender.

Pentru tempeh, incalziti uleiul, adaugati tempeh si conopida, gatiti, amestecand ocazional 5-7 minute.

Adaugati chimion si condimente, gatiti inca 2 minute. Incorporati hrisca, mazarea, ceapa si morcovul.

Gatiti 5 minute. Asezonati cu sare si piper. Impartiti in 4 portii si serviti cu sos.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.