Tartă din foitaj cu legume

Printeaza

Tartă din foitaj cu legume

Tartă din foitaj cu legume

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 3 ardei capia
  • o legătură de ceapă verde
  • 100 g roşii cherry
  • 150 g ciuperci
  • 150 g brânză feta
  • 3 ouă
  • un fir de usturoi verde
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sos picant de roşii

Preparare:

Ceapa şi usturoiul verde se curăţă de frunzele ofilite, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în fâşii subţiri.

Roşiile cherry se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-un castron. Brânza feta se sfărâmă şi se pune într-un vas mai mare. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în felii.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă. Se călesc la foc iute timp de cinci minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Se toarnă peste brânză, se adaugă ouăle, se condimentează şi se presară pătrunjel tocat. Foitajul se dezgheaţă, se decupează după forma tăvii şi se pune pe un tocător de plastic.

Se unge tava cu ulei, se aşază foitajul şi se toarnă amestecul de legume şi brânză. Se nivelează cu ajutorul unei linguri şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu timp de 25-30 de minute.

Tartă din foitaj cu legume

Tartă din foitaj cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.