Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise

Printeaza

Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise din: faina, unt, zahar, zahar vanilat, oua, boabe de fasole (linte sau orez), lapte, amidon de porumb, mere, gem de caise.

Ingrediente:Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise

  • 175 g făină
  • 75 g unt
  • 75 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri
  • câteva boabe de fasole (linte sau orez) pentru a coace uniform aluatul

Pentru crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • gălbe­nuşuri
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g zahăr

Pentru ornare:

  • 5 mere
  • gem de caise
  • 25 g unt topit

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din făina cernută, zahăr, zahăr va­nilat, untul rece tăiat cubuleţe şi gălbenuşuri. Laşi aluatul la frigider 20 de minute, acoperit cu folie de plastic.

Il scoţi apoi şi întinzi o foaie pe care o aşezi în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Alu­atul trebuie să îmbrace şi marginile formei de tartă.

Inţepi aluatul din ioc în loc, aşezi o hârtie de copt şi pui boabe de fasole, linte sau orez. Mai laşi tava la frigider 30 de mi­nute, apoi o scoţi şi o pui în cuptor, la 180° C.

In primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, după aceea scoţi foaia de copt cu boabele si mai coci 10 minute. Pregăteşti crema aşa:

Laptele îl pui la fiert, baţi ouăle cu zahărul, zahă­rul vanilat, adaugi amidonul şi baţi în continuare. Adaugi laptele şi compoziţia de gălbenuşuri, după care o pui la bain-marie până se îngroaşă. Laşi cre­ma să se răcească.

Cureţi merele şi le tai în feliuţe subţiri. Peste aluatul răcit adaugi crema rece, pui merele, untul topit şi |e dai la cuptor până se rume­nesc merele. La final, adaugi gemul de caise dat prin sită, ca să fie mai fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.