Tarta cu crema de branza si aroma de cafea

Printeaza

Tarta cu crema de branza si aroma de cafea din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana, lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea, smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao.

Ingrediente:  Tarta cu crema de branza si aroma de cafea

  • 1 1/2 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri unt
  • 1 galbenus

garnitura:

  • 3/4 cana smantana
  • 1/2 cana lapte
  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 ou

ornare:

  • 1 1/4 lingurita gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 1/2 lingurita cafea macinata
  • 1 1/2 lingurita lichior de cafea
  • 1 1/2 cana smantana
  • 1/4 cana + 2 linguri crema mascarpone
  • 1/4 cana zahar
  • 1 lingura cacao

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, zahărul şi sarea. Adăugaţi untul, gălbenuşul şi bateti pana la omogenizare. Intindeţi o foa­ie cu care tapetaţi o tavă rotundă, unsă şi presărată cu făină. Dati tava la frigider pentru 1 oră.

Scoateţi tava şi acoperiţi aluatul cu hârtie de copt, coaceţi la foc potrivit, 30 de minute, în cuptorul încălzit dinainte. După acest timp scoateţi tava din cuptor, înlăturaţi hârtia de copt şi puneţi tava iar în cuptor pentru 15 minute, până când foaia de tartă. Lăsaţi foaia la răcit.

Pentru umplutură, încălziţi laptele amestecat cu smântână, dar nu lăsaţi amestecul să fiarbă. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata ruptă bucăţele, amestecaţi şi lăsaţi 1 minut sa se odihneasca.

Amestecaţi până când se topeşte ciocolata, apoi lăsaţi amestecul 5 minute la răcit. Incorporati oul, amestecaţi bine şi turnaţi amestecul peste foaia de tartă, uniformizati şi dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 20 – 25 de minute.

După aceea, scoateţi tava şi lăsati tarta la răcit. Pentru ornare, înmuiaţi mai întâi timp de 5 minute gelatina în apă rece, apoi încălziţi pentru a se dizolva, fără a o fierbe. In alt vas, amestecaţi cafeua cu lichiorul.

Intr-un castron bateţi smântână, crema mascarpone şi zahărul până când amestecul se intareste. Adăugaţi gelatina dizolvată şi amestecul de cafea.

Omogenizaţi compoziţia prin amestecare cu mixerul la viteză mică. Turnaţi amestecul peste tartă şi presăraţi deasupra cacao. Dati tarta la frigider pentru mai multe ore.

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Dau o petrecere, imi faci si mie o tarta tiramisu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.