Tartă cu cartofi şi ceapă

Printeaza

Tartă cu cartofi şi ceapă din: aluat congelat, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, cartofi, oua, crema de branza, mustar, sare, piper si salata verde.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_si_ceapa

  • 375 g aluat foitaj congelat
  • 20 ml ulei de masline
  • 450 g ceapa tocata fin
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 30 g cimbru proaspat tocat sau 10 g cimbru uscat
  • 750 g cartofi fara coaja taiati felii
  • 2 oua
  • 200 g crema de branza
  • 20 g mustar
  • sare
  • piper
  • 1 salata verde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la treapta a V-a (200° C). întinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară. încinge uleiul într-o tigaie mare şi căleşte ceapa 10 minute, la foc mic. Adaugă usturoiul şi cimbrul (mai păstrează puţin pentru final) şi mai căleşte încă 2-3 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de ceapă peste aluat, în tavă.

Fierbe parţial cartofii în apă cu sare 4-5 minute. Scurge-i bine şi adaugă-i în tavă, apoi presară ceapa rămasă.Bate ouăle cu crema de brânză şi muştarul. Adaugă sare, piper şi toarnă peste tartă. Presară restul de cimbru şi coace tarta 20 de minute, până capătă o nuanţă galben-aurie şi un aspect pufos. Serveşte tarta cu salată verde.

Tartă cu cartofi şi ceapă

Tarta_cu_cartofi_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.