Tarta cu budinca de cocos si trandafiri din mere

Printeaza

Tarta cu budinca de cocos si trandafiri din mere din: făină, unt, zahar, ou, praf de copt, coaja de lamaie, sare, lapte, zahar, budincă de cocos, mere, miere.

 

Ingrediente:

  • 1300 g făină
  • 130 g unt
  • 80 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coajă rasă de la o lămâie
  • puţină sare

Pentru cremă:

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic praf budincă de cocos

Pentru decor:

  • mere
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 bucăţică unt

 

Mod de preparare:

Pui într-un bol făina cu untul, zahărul, coaja de lămâ­ie rasă, puţină sare, oul şi praful de copt.

Ca să fie moale, ar fi bine să scoţi untul cu o seară înainte din frigider.

Frămânţi bine, iar aluatul rezultat îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, cât stă aluatul la frigider, te ocupi de mere.

Speli merele şi le tai julien.

Fâşiile trebuie tăiate în ju­mătate, după care pui jumătăţile de măr la microun­de, doar pentru câteva momente, ca să se înmoaie, deoarece, dacă nu sunt moi, nu pot fi modelate.

După ce s-au înmuiat, iei câte o felie şi o răsuceşti, apoi iei altă felie de măr şi o răsuceşti în jurul primei felii şi tot aşa, până rezultă un trandafir.

Dacă vrei un trandafir mai mare, atunci foloseşte mai multe fâşii, iar dacă doreşti unul mai mic, foloseşte mai puţine fâşii de mere. Trandafirii rezultaţi îi pui cu grijă pe o farfurie.

După ce aluatul a stat suficient în frigider, îl scoţi şi îl întinzi pe o hârtie de copt. Aluatul întins îl pui în tava pentru tartă, cu tot cu hârtia de copt.

Deasupra aluatului mai pui o hârtie de copt, pe care o laşi peste aluat, jumătate din timpul cât trebuie să stea aluatul în cuptor. Introduci tava în cuptor până prinde o culoare frumos aurie.

Cât timp se coace aluatul, pregăteşti crema. Pui la foc 400 ml lapte, iar separat, într-un bol, amesteci praful de budincă de cocos cu 4 linguri zahăr şi 50 ml lapte.

Când laptele de pe foc începe să cloco­tească, pui budinca de cocos. Când budinca este fiartă, iar aluatul este copt, torni budinca peste alu­at. Peste budincă aşezi trandafirii din mere.

Ames­teci într-un bol o linguriţă de miere cu puţin unt şi dai compoziţia la microunde, până obţii o pastă lichidă.

Cu o pensulă, ungi fiecare trandafir cu pasta din unt şi miere. Dai tava la cuptor pentru încă 5-7 minute.

Poţi servi tarta după ce s-a răcit.

Tarta cu budinca de cocos si trandafiri din mere

Tarta_cu_budinca_de_cocos_si_trandafiri_din_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.