Tăitei de casă cu telemea

Printeaza

Tăitei de casă cu telemea

Ingrediente:Tăitei de casă cu telemea

  • 350 g făină
  • 3 ouă
  • un dovlecel
  • o vînătă
  • o ceapă mai mare
  • doi ardei capia
  • două roşii
  • un ardei iute mic
  • doi căţei de usturoi
  • 200 g telemea
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Făina se cerne într-un vas, se pune în mijloc jumătate de linguriţă de sare şi ouăle bătute. Se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet, se lasă să stea 30 de minute, apoi se întinde o foaie subţire care se rulează.

Se taie felii late de jumătate de centimetru, se presară pe masă şi se lasă să se usuce zece minute. Se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecuratoare. Vanăta, dovlecelul şi ceapa se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun într-un vas.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele, se adaugă roşiile date pe râzătoare şi ardeii tăiaţi felii, se condimentează şi se prăjesc. Usturoiul necurăţat se presează puţin cu lama cuţitului, fără să se desfacă prea mult.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.