Supa simpla cu taitei

Printeaza

Supa simpla cu taitei din: ou, morcovi, ceapa, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar, sare.

Ingrediente:Supa simpla cu taitei

  • 1 ou
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 100 g făină
  • ulei
  • mărar verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Căleşte legumele tăiate cubuleţe în ulei încins, apoi adaugă apă (2-3 litri), drege cu sare; lasă să fiarbă. Cât se fierbe supa, prepară tăiţeii.

Sparge oul şi bate-l cu furculiţa, adaugă făina puţin câte puţin. Când s-a îngroşat, frământă aluatul cu mâna (să aibă consistenţă elastică).

Presară pe masă făină şi întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie cât mai subţire. Presară făină, rulează foaia şi taie tăiţeii cât mai fin. Răsfiră-i pe o hârtie şi lasă-i la zvântat.

Când supa e gata, adaugă tăiţeii şi dă-i în câteva clocote.

Serveşte supa cu mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.