Supa miso cu tofu

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de supa miso cu tofu din: alge uscate, tofu, pasta miso, ceapa verde, piper japonez si dashi.

Ingrediente:Supa miso cu tofu

  • 5 g alge uscate (wakame)
  • 120 g tofu proaspăt
  • 1/2 linguri pastă miso (din seminţe de soia fermentată, apoi uscată)
  • 2 cepe verzi
  • piper japonez sansho (opţional)
  • 400 ml dashi (zeamă de peşte japoneză)

 

Dashi-no-moto: este o supă de peşte şi alge pe care o găseşti gata preparată la raioanele cu ingrediente din Asia

 

Mod de preparare:

Dashi e un ingredient esenţial în bucătăria japone­ză. Se pune la încălzit dashi la foc mare. Wakame sau algele usca­te se pun la înmuiat într-un — bol cu suficientă apă. Când cresc în volum şi devin moi, sunt gata.

Pasta miso se pune într-o cană, se adaugă câteva linguri de dashi încălzit pen­tru a topi pasta, se amestecă bine, apoi se toarnă pasta mi­so dizolvată în oala cu dashi. Se amestecă.

Tofu se taie în cuburi de 1 cm, se adaugă în oala cu dashi şi pastă miso de pe ara­gaz şi se reduce focul.  Se adaugă wakame înmu­iat în supă şi se lasă la foc mic câteva minute pentru a încălzi toate ingredientele.

Atenţie, a nu se fierbe pentru a nu-şi pierde aroma! Se serveşte în boluri peste care se adaugă ceapă verde tocată mărunt. Opţional, se presară piper japonez sansho pentru aromă.

Supa miso este servită tra­diţional la finalul unei mese sau ca un mic dejun sănătos şi plin de proteine. Pentru a te delecta cu supa miso într-un mod auten­tic, foloseşte beţigaşe pentru ingredientele solide şi soarbe supa direct din bol.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.