Supa din maruntaie de pasare cu ciuperci
PrinteazaSupa din maruntaie de pasare cu ciuperci din: ficăţei, pipote, rinichi, ciuperci, unt, faina, ceapa, patrunjel, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g ficăţei
- 100 g pipote
- 100 g rinichi
- 1 cană ciuperci tocate
- 1 lingură unt
- 1/2 lingură făină
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 l apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine măruntaiele de pui, le pui la foc cu o ceapă, apă şi puţină sare. Când supa a dat în fiert, iei spuma, apoi, când sunt aproape fierte, strecori supa.
Le laşi să se mai răcească 5-10 minute, apoi le dai prin blender. Ciupercile le cureţi, le speli şi le tai feliuţe subţiri, apoi le adaugi în oala cu supă.
Topeşti o parte din unt, adaugi făina, amesteci cu o lingură de lemn de două-trei ori,, după care torni câteva linguri de supă. După ce mai clocoteşte, răstorni în supă.
Laşi să fiarbă împreună 5-10 minute, apoi adaugi restul de unt şi opreşti focul. Serveşti supa cu crutoane sau saleuri şi pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!