Supa marocana de naut
PrinteazaSupa marocana de naut din: carne de miel, naut, ceapa, linte, coriandru, patrunjel, telina, faina, rosii, ghimbir, fidea, orez, ulei.
- 250 g carne de miel
- 250 g năut înmuiat
- o ceapă
- 100 g linte
- o legătură coriandru
- o legătură pătrunjel
- un fir telinâ
- 50 g făină
- 300 g roşii în bulion
- 150 g pastă de roşii
- o linguriţă ghimbir
- o linguriţă scorţişoara
- 100 g fidea
- 2-3 linguri ulei
- 50 g orez
Mod de preparare:
In oala de fiert se rumeneşte în ulei carnea tăiată cuburi mici, se adaugă ceapa, pătrunjelul, coriandrul şi ţelina tocate mărunt. Se lasă 5 minute.
Se adaugă condimentele şi se căleşte totul 2-3 minute. Se adaugă apoi năutul înmuiat, se toarnă 2 litri de apă şi se lasă la fiert 30 de minute.
Se pun lintea şi roşiile şi se mai lasă pe foc 20 de minute. Făina se desface în puţină apă, la fel pasta de roşii şi se adaugă în oală. Se pun orezul şi fideaua.
Se lasă încă 15 minute, amestecând din când în când.
Pofta buna!