Supa de vacuta cu ceapa verde

Printeaza

Supa de vacuta cu ceapa verde din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, telina, untura, otet, piper, cimbrisor, ceapa.

Ingrediente:Supa de vacuta cu ceapa verde

  • 500 g carne de vită
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • sare
  • 100 g ţelină
  • 1 lingură untură
  • 50 ml oţet
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 linguriţă cimbrişor
  • 1 ceapă roşie
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2,5 l supă de carne

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de grăsimi, apoi se taie bucăţi de 3 cm, care se pun într-o tavă, împreună cu morcovul, păstârnacul şi ţelina, tăiate rondele. Se stropesc cu untura topită, apoi se dă tava la cuptor şi se lasă până când ingredientele se rumenesc.

Carnea, împreună cu legumele se pun, apoi, într-o oala, se adaugă supa de carne, se sărează şi se piperează după gust, se adaugă cimbrişor şi ceapa tăiată în două. Se fierb ttoate la foc slab timp de două ore.

Când este gata, supa se degresează, carnea se scoate din oală şi se dezosează, iar zeama se strecoară printr-o sită deasă, după care se adaugă puţin oţet.

Zarzavatul se taie bucăţi mai mici şi, la servire, se pune în supă, împreună cu bucăţile de carne. La urmă, supa se presară cu ceapă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.