Supa de leurda

Printeaza

Supa de leurda din: supa de pui, leurda, ceapa verde, cartof, telina, morcovi, smantana, patrunjel, dafin, zeama de lamaie, sare, piper. fara poza

Ingrediente: Supa de leurda

  • 1 l de supa de pui
  • 4 legaturi de leurda
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 cartof
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 150 g de smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • zeama de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare:

Leurda se curata, se spala, se opareste in apa cu sare si dupa ce se strecoara si se raceste, se toaca marunt. Cartoful, telina si morcovii, curatate si taiate cubulete, se fierb in supa de pui, cu sare si frunza de dafin, apoi se scot si se paseaza, pana se obtine un piure.

Frunza de dafin se scoate si se arunca. Supa de pui se da din nou in clocot, apoi se adauga leurda tocata, piureul de legume, ceapa verde, taiata marunt. Supa se lasa la fiert pentru cateva minute, amestecand bine, sa se omogenizeze toate ingredientele.

La final, se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper, dupa gust si o parte din smantana. Supa de leurda se serveste fierbinte, cu putina smantana deasupra, zeama de lamaie, verdeata proaspat tocata si paine prajita sau crutoane.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.