Supa de fazan
PrinteazaSupa de fazan
- 1 kg fazan
- 120 g costiţă
- cimbru
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunje
- 80 g ulei
- 3/4 l supă
- 11/2 l apă
- 1/2 pahar vin roşu
- 30 g făină
- 3 linguri smantană
- piper
Mod de preparare:
Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă circa 30 minute controland să nu se ardă fondul.
Se scoate de la cuptor, se fierbe 35 minute cu supă, apa şi sosul în care s-a fript. Se strecoară supa şi se pune din nou la fiert cu rîntaşul făcut cu uleiul, făină şi vinul roşu.
Se termină cu carnea tăiată julien şi smantană.
Pofta buna!
Buna supa de fazan? N-am facut niciodata.