Supa de cartofi cu smantana si marar

Printeaza

Supa de cartofi cu smantana si marar din: cartofi, ceapa, morcovi, pastarnac, unt, smantana, sare, piper, marar, otet.

Ingrediente:Supa_de_cartofi_cu_smantana_si_marar

  • 400 g cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 lingura unt
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mărar
  • 1-2 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute. Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toţi cartofii.

Jumătate din cantitatea de cartofi se trece printr-o sită deasă sau se mixează. Se subţiază cu supa în care au fiert legumele şi se pune din nou pe foc. Se condimentează după gust cu sare şi câteva fire de piper, amestecând continuu să nu se prindă de vas.

Se adaugă untul, cealaltă parte de cartofi şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se drege cu smântână şi se aromează cu mărar. Cine doreşte mai poate adăuga şi puţin oţet.

Supa de cartofi cu smantana si marar

Supa_de_cartofi_cu_smantana_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.