Supă crema de legume la rece (varianta)
PrinteazaSupă crema de legume la rece
- 6-7 roşii foarte coapte
- 5 castraveţi
- 4 ardei graşi
- 2 felii de pâine uscată
- 30 ml oţet
- 30 ml ulei
- sare
- 1 căţel de usturoi
- puţin chimen
Mod de preparare:
Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici şi le pui pe toate într-un bol cu 1 l de apă (cât să acopere legumele) împreună cu pâinea, usturoiul pisat, condimentele, oţetul şi uleiul.
Le laşi aşa peste noapte la rece, iar în ziua următoare pasezi legumele cu tot cu zeamă cu un mixer sau le treci prin maşina de tocat şi strecori.
Dacă este necesar, mai pui sare, piper, chimen după gust. Dai supa la frigider şi o serveşti rece.
Poftă bună!