Specialitate cu pui si masline

Printeaza

Specialitate cu pui si masline din: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosari, rosii, ardei, patrunjel si mazare.

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui
  • sare
  • 100 g masline
  • un cubulet unt
  • piper
  • cimbru macinat
  • o lingurita boia dulce
  • 250 g orez
  • un litru supa
  • un praf sofran
  • un gogosari
  • 2 rosii
  • un ardei
  • o legatura patrunjel
  • 150 g mazare fiarta

 

Mod de preparare:

Se feliază pieptul de pui şi se unge cu unt topit. Separat, se pune un litru de supă să clocotească. Se spală orezul în câteva ape şi se adaugă în supă.

Se presară şofran şi se amestecă bine. Se taie între timp ardeiul, gogoşarul şi roşiile. Se dau deoparte şi se acoperă cu folie de plastic.

Se pune carnea de pui pe grătar, se rumeneşte şi apoi se feliază. Se amestecă cu legumele feliate, orezul, mazărea si măslinele. Se serveşte ornată cu pătrunjel1 proaspăt.

Specialitate cu pui si masline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. puiul cu masline e foarte bun, eu toc si multa ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.