Spaghete cu sos provensal

Printeaza

Spaghete cu sos provensal din: spaghete, pulpa de rosii, masline, ulei de masline, ardei, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 500 g Spaghetti
  • 400 g pulpă de roşii
  • 100 g măsline negre
  • 100 ml ulei de măs­line
  • doi ardei roşii
  • doi căţei de usturoi
  • câteva foi de dafin
  • cimbru, sare, piper

Mod de preparare:

Tocaţi ardeii şi zdrobiţi usturoiul. Caliţi în ulei de măsline ardeii şi usturoiul, apoi adă­ugaţi roşiile, dafinul, sarea şi piperul. Lăsaţi sosul pe foc timp de 20 de minute, ames­tecând. Fierbeţi pastele într-un litru de apă sărată timp de 9 minute.

Amestecaţi măslinele cu sosul, puneţi cimbrul şi puteţi adăuga un vârf de boia de ardei iute, dacă preferaţi un sos mai picant. Puneţi sosul peste paste şi serviţi fierbinte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna aceasta reteta de spaghete. Imi plac pastele sub orice forma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.