Sos suprem cu ciuperci

Printeaza

Sos suprem cu ciuperci din: unt, faina, smantana, supa, ciuperci, sare.

Ingrediente:Sos suprem cu ciuperci

  • 500 g unt
  • o lingură făină
  • o jumătate pahar smân­tână (ori frişcă)
  • un pahar supă de carne
  • 2 linguriţe ciuperci trecute prin sită
  • un gălbenuş
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Se încinge untul într-o cratiţă, se pune făina să se rume­nească, se stinge cu supa, amestecând cu telul să nu apară cocoloaşe, se lasă să fiarbă preţ de o jumătate de oră, se adaugă smântână frecată bine cu gălbenuşul şi se trage de pe foc.

Se fierb ciupercile, se trec prin sită, se pun în sos şi totul se bate cu mixerul până când sosul devine spumă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.