Sos de vin cu ciuperci

Printeaza

Sos de vin cu ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, unt, faina, vin alb, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • o lingură unt
  • o lingură ceapă tocată mărunt
  • 50 g ciuperci
  • o lingură pătrunjel verde tocat
  • 50 g unt
  • o lingură făină
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa într-o lingură de unt încins, fără a o rumeni, se pun ciupercile tocate şi pătrunjelul, iar când acestea s-au înmuiat se iau de pe maşină.

Se rumeneşte făina în restul de unt, amestecând mereu, iar când aceasta s-a îngălbenit, se stinge cu vinul turnat încetul cu încetul şi se amestecă mereu.

Apoi se adaugă ciupercile, ceapa şi pătrunjelul, se sărează, se piperează şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.