Scrumbie cu verdeata
PrinteazaScrumbie cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt.
- 6 scrumbii proaspete
- 2 linguri cu ulei
- sare
- legume
- verdeaţă
- unt
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă.
Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, ungeţi-l cu ulei şi puneţi-l în pungi de hârtie sau înfaşurat în folie de aluminiu. Frigeţi pe grătar sau coaceţi în cuptor 30 min.
Scoateţi peştele din pungă, serviţi cu legume fierte stropite cu unt, acoperite cu verdeaţă tocată şi, eventual, cu mujdei de usturoi, alături de pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!