Scoici prajite in aluat

Printeaza

Scoici prajite in aluat din: scoici, lapte, faina, ou, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Scoici prajite in aluat

  • 1 kg scoici
  • 1/2 cană lapte dulce
  • 1 cană făină de grâu
  • 1 ou bătut
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se scot scoicile din cochilie şi se spală bine de mai multe ori cu apă rece, de fiecare dată lăsându-se să se scurgă bine.

Se pregăteşte un aluat de plămădeală, din ou, lapte şi ulei, la care s-au adăugat sare şi piper, după gust.

Aluatul se lasă o oră la frigider, în timp ce scoicile se lasă la scurs pentru ultima dată. Se trec scoicile prin acest aluat şi se prăjesc în ulei de măsline sau unt.

Se servesc cu salată verde stropită cu suc de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.