Scoici prajite in aluat
PrinteazaScoici prajite in aluat din: scoici, lapte, faina, ou, ulei, sare, piper.
- 1 kg scoici
- 1/2 cană lapte dulce
- 1 cană făină de grâu
- 1 ou bătut
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scot scoicile din cochilie şi se spală bine de mai multe ori cu apă rece, de fiecare dată lăsându-se să se scurgă bine.
Se pregăteşte un aluat de plămădeală, din ou, lapte şi ulei, la care s-au adăugat sare şi piper, după gust.
Aluatul se lasă o oră la frigider, în timp ce scoicile se lasă la scurs pentru ultima dată. Se trec scoicile prin acest aluat şi se prăjesc în ulei de măsline sau unt.
Se servesc cu salată verde stropită cu suc de lămâie.
Pofta buna!