Saramura de peste cu rosii

Printeaza

Saramura de peste cu rosii din: peste, lamaie, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras, usturoi, verdeata, sare.

Ingrediente:Saramura de peste cu rosii

  • 2 kg peşte (caras sau novac)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 l apă
  • 2 ardei iuţi
  • 2 roşii bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 căpăţână usturoi
  • verdeţuri (pătrunjei, ţelină, leuştean, mărar),
  • 2 căni sare grunjoasă

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de maţe, branhii şi dorsale, dar se lasă solzii. Se spală bine. Se pune grătarul pe fpc mic să se încingă bine, se pre­sară sare grunjoasă în strat grosuţ.

Când sarea e fierbinte, se aşază peştele deasupra. Se întoarce la fiecare 2-3 minute.

Se pun roşiile, ardeiul şi ardeiul iute pe grătar. între timp, se pune apa la fiert. Separat, se prepară un muj­dei din usturoi şi ulei, cu suc de lămâie, ca pe maioneză. Se adaugă roşiile, ardeiul gras şi ardeiul iute curăţate de coajă şi tocate.

Când peştele e gata, se aşază pe platou şi se toarnă deasupra mujdeiul. Se toarnă apa fiartă peste sarea de pe grătar şi se râcâie puţin. Apoi se adaugă peste peşte, împreună cu verdeaţa tocată. Se serveşte fierbinte, cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.