Salau cu legume si sos de vin

Printeaza

Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar.

Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.

Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.

Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.

 

Ingrediente:Salau cu legume si sos de vin

  • 2 morcovi
  • 300 g broccoli
  • 100 g mazare mange tout
  • sare
  • 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g)
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1/2 legatura tarhon
  • 400 ml supa de peste
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri vermut sec
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele, eventual se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare cca 5 minute.

Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă; se păstrează la cald. Se spală peştele, se şterge, se sărează şi se piperează.

Se prăjeşte în unt încins, mai întâi 3 minute pe partea cu pielea, apoi se întoarce şi se mai prăjeşte 3 minute.

Se păstrează la cald în cuptorul încălzit.

Pentru sos, se spală tarhonul, se şterge şi se toacă frunzuliţele. Se aşază într-un castron de metal, cu supă de peşte, gălbenuşuri, vermut, coajă rasă si suc de lămâie, şi se bat în bain-mărie la foc mijlociu până ce sosul capătă o consistenţă cremoasă.

Se ia vasul de pe foc şi se înglobează uleiul bătând cu telul. Se condimentează sosul cu sare, piper şi zahăr.

Inainte de servire se mai bate sosul cu telul si se toarnă deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.