Salau cu legume si sos de vin

Printeaza

Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar.

Ingrediente:Salau cu legume si sos de vin

  • 2 morcovi
  • 300 g broccoli
  • 100 g mazare mange tout
  • sare
  • 4 fileuri de salau cu piele (a 160 g)
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1/2 legatura tarhon
  • 400 ml supa de peste
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri vermut sec
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele, eventual se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare cca 5 minute. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă; se păstrează la cald. Se spală peştele, se şterge, se sărează şi se piperează.

Se prăjeşte în unt încins, mai întâi 3 minute pe partea cu pielea, apoi se întoarce şi se mai prăjeşte 3 minute. Se păstrează la cald în cuptorul încălzit.

Pentru sos, se spală tarhonul, se şterge şi se toacă frunzuliţele. Se aşază într-un castron de metal, cu supă de peşte, gălbenuşuri, vermut, coajă rasă si suc de lămâie, şi se bat în bain-mărie la foc mijlociu până ce sosul capătă o consistenţă cremoasă.

Se ia vasul de pe foc şi se înglobează uleiul bătând cu telul. Se condimentează sosul cu sare, piper şi zahăr. Inainte de servire se mai bate sosul cu telul si se toarnă deasupra.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Salau cu legume si sos de vin
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Incoming search terms:

  • retete salau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.