Şalău cu legume si ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de salau cu: vinete, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, tomate, curry, rozmarin, frunza de dafin, lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, orez.

Ingrediente:

  • 800 g trunchiuri de şalău
  • două vinete
  • un fir de praz
  • doi ardei graşi
  • un ardei iute
  • 4 căţei de usturoi
  • două conserve de tomate
  • 5 g curry
  • un fir de rozmarin
  • o frunză de dafin
  • o lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cartofi
  • orez

 

Mod de preparare:

Trunchiurile de şalău se spală, se taie în jumătăţi, se ung cu ulei şi se condimentează.

Se pun într-o cratiţă adâncă, se aşază deasupra felii de lămâie, se adaugă frunza de dafin şi se toarnă apă cât să le acopere. Se introduc în cuptorul încins şi se ţin până scade apa. Vinetele se spală, se taie cuburi şi se pun la prăjit în ulei încins.

Se adaugă prazul curăţat şi tăiat felii, ardeiul iute şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe şi se prăjesc până ce vinetele devin aurii.

Se adaugă roşiile din conservă pasate, usturoiul curăţat de foi şi feliat, pudra de curry, crenguţa de rozmarin, sare şi piper după gust.Se fierb legumele până scade sosul format, apoi se servesc alături de şalăul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.