Salata rucola cu branza de capra

Printeaza

Salata rucola cu branza de capra din: salata, rucola, germeni, lamaie, mustar, sare, piper, miere, ulei, branza, piper.

Ingrediente:Salata_rucola_cu_branza_de_capra

  • 1 salată frisee
  • 1 legătură de rucola
  • 50 g mix de germeni
  • 1 lămâie mare
  • 1 linguriţă de muştar
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguriţe de miere lichidă
  • cca 8 linguri de ulei de nuci
  • 8 medalioane mici de brânză de capră
  • 16 felii de baghetă
  • piper roşu tocat grosier

 

Mod de preparare:

Se spală salata şi rucola, după care se scutură şi se curăţă. Frunzele exterioare ale salatei frisee se aruncă, apoi celelalte frunze se rup în bucăţi potrivite. Se aleg germenii, se spală şi se lasă la scurs.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (cuptorul cu ventilaţie la 180°C). Se stoarce lămâia, iar zeama se amestecă cu muştarul, sare, piper şi o linguriţă de miere. Se înglobează la final 4 linguri de ulei.

Medalioanele de brânză se taie în două pe lung şi se stropesc cu puţin ulei. Feliile de baghetă se ung în strat subţire cu uleiul rămas şi se rumenesc 2-3 minute în cuptor.

După aceea, se aşează brânza pe pâinea rumenită şi se mai gratinează încă 2-3 minute.

Salata se amestecă cu dressingul şi se distribuie în farfurii. In fiecare farfurie se distribuie câte patru felii de baghetă cu brânză gratinată, iar pe deasupra se picură mierea rămasă.

Salata se presară cu piper roşu şi se serveşte imediat.

Salata rucola cu branza de capra

Salata_rucola_cu_branza_de_capra

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.