Salata marocana de vinete

Printeaza

Salata marocana de vinete din: vinete, rosii, ulei, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, ras-el-hanout, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata marocana de vinete

  • 3 vinete mari
  • 2 tomate
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
  • 2 linguri coriandru mărunţit cu foarfecă
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1/2 linguriţă ras-el-hanout
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vinetele si tăiati-le bastonase. Fierbeti-le 10 minute la aburi şi scurgeţi-le. Cufundaţi tomatele într-o cratiţă cu apă clocotită, curăţaţi-le, apoi îndepărtaţi-le seminţele. Tăiaţi pulpa cubuleţe.

Incălziţi uleiul într-o cratiţă, adăugaţi usturoiul curăţat şi presat, tomatele, mirodeniile, apoi vinetele. Săraţi, piperaţi şi lăsaţi să scadă la foc mic 20 de minute. Legumele trebuie să fie bine pătrunse.

Incorporaţi zeama de lămâie, pătrunjelul şi coriandrul. Lăsaţi să se răcească şi ţineţi la frigider cel puţin 2 ore.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place salata de vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.