Salata din napi, telina cu parmezan, lamaie si ulei de masline

Printeaza

Salata din napi, telină cu parmezan, lamaie si ulei de masline din: napi, telina, sare, dressing din ulei de măsline si suc de lămâie, parmezan.

Salata_din_napi_telina_cu_parmezan_lamaie_si_ulei_de_masline

Ingrediente:

  • 2 napi
  • 1 telina
  • sare
  • dressing din ulei de măsline si suc de lămâie
  • parmezan

Mod de preparare:

Ttăiaţi napii de la rădăcină spre vârf cât se poate de subţire. Tăiaţi tulpinile dure, aţoase de pe bulbul unei ţeline, folosiţi circa 10 cm din partea inferioară pentru salată şi păstraţi restul ţelinei pentru alte feluri de mâncare, cum ar fi tocăniţele.

Tăiaţi ţelina pe jumătate şi apoi cât se poate de subţire, de la rădăcină spre vârf, păstrând frunzele galbene (frunzele verzi sunt amare). Puneţi napii şi ţelina într-un bol şi presăraţi puţină sare. Adăugaţi un dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.

Apoi, folosind o râzătoare, radeţi fâşii lungi de parmezan pe deasupra şi presăraţi în salată câteva frunze galbene de ţelină, tăiate mare. Puteţi adpuga puţin mai mult suc de lămâie pentru că asta o face mai bună.

Salata din napi, telina cu parmezan, lamaie si ulei de masline

Salata_din_napi_telina_cu_parmezan_lamaie_si_ulei_de_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.