Salata de rosii cu ceapa si patrunjel

Printeaza

Salata de rosii cu ceapa si patrunjel din: rosii, ceapa, patrunjel, ulei, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata de rosii cu ceapa si patrunjel

  • 4 roşii de mărime medie
  • 1 ceapă veche mare sau 6-8 fire de ceapă verde
  • legătură pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • opţional: piper măcinat

 

Mod de preparare:

Roşiile se taie în rondele groase de circa 0,5 cm. Rondelele se aşază într-un singur strat, pe un platou întins. Peste ele se presară ceapa şi pătrunjelul tăiate mărunt.

Se stropesc apoi rondelele cu sosul realizat din ulei, oţet (diluat) şi sare. Dacă platoul nu este suficient de larg, deasupra primului rând de rondele se poate aşeza un alt rând, preparat la fel.

Peste platoul cu salată se poate presăra brânză rasă (de preferat parmezan sau şvaiţer).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.