Salata de morcovi si praz cu maioneza

Printeaza

Salata de morcovi si praz cu maioneza din: morcovi, praz, maioneza, mar, sare.

Ingrediente:Salata de morcovi si praz cu maioneza

  • 4-5 morcovi sănătoşi
  • 2 bucăţi de praz
  • 1 cană de maioneză
  • 1 măr
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele: răzuiţi morcovii cu un cuţit cu zimţi, spălaţi-i şi treceţi-i pe răzătoarea mare doar doi dintre ei. Strângeţi pulpa legumei în castron adânc.

Curăţaţi prazul de frunzele veştede tăiaţi partea albă în felii mici. Strângeţi în farfurie şi presăraţi sare deasupra. Lăsaţi 5-6 min, spălaţi leguma, scurgeţi în sită şi puneţi peste morcovul ras.

Daţi morcovii rămaşi pe răzătoarea mică, strângeţi răzătura în mâini ca să lase tot sucul, puneţi sucul într-un pahar, iar pulpa peste legumele rase.

Dintr-un gălbenuş, 1 lingură cu muştar, zeamă de lămâie şi 1 cană de ulei faceţi o maioneză pe care o subţiaţi cu sosul de morcovi. Turnaţi peste legume. Curăţaţi mărul de coajă, daţi pe răzătoarea mică, răsturnaţi peste salată.

Amestecaţi, săraţi dacă este nevoie, serviţi ca aperitiv, lângă crutoane de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.